Peter Rosenmeier

I dag har jeg, i samarbejde med Parasport Danmark, været i Charlottenlund for at kåre årets parasportudøver. Vinderen modtager Pressalits Keep Living-pris 2016 og med anerkendelsen følger kr. 40.000, da Pressalit har valgt at fordoble beløbet til prismodtageren fra i år.

Prisuddelingen foregik hos Elsass Fonden, der blandt andet står bag forskning og udvikling til fordel for mennesker med Cerebral Parese. Fonden har i årevis været en særdeles stor støtte af handicapidrætten.

Keep Living Prisen 2016 gik til paralympisk guldvinder i bordtennis, Peter Rosenmeier, der sikrede sig guldet ved en finalesejr i femte sæt over spanske Alvaro Valera. Peter har formået at holde et internationalt topniveau over meget lang tid, og nu har han taget medaljer til fire Paralympiske Lege i træk. Det vidner om en unik evne til at fokusere og til at levere varen på det rigtige tidspunkt. Peter besidder desuden en utrolig fightervilje, som han også viste, da han fik vendt et truende nederlag i PL-finalen til en dansk guldmedalje.

Peter er en rollemodel for mange, ikke kun inden for sin egen sport, men inden for parasporten i det hele taget. Han er med til at udbrede kendskabet til parasporten, både gennem traditionelle medier og ved en meget aktiv brug af sociale medier – og det er ikke uden grund, at vi taler om ’Rosenmeier-effekten.’ Jeg var derfor glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris i dag.

Også fra Parasport Danmarks side var der mange roser til både Peter Rosenmeier og de øvrige nominerede atleter, der alle tog medaljer ved PL i Rio:
– Vore verdensklasse atleter, som alle var nomineret til dagens pris, slog til i Rio. De levede op til vore og egne forventninger – og medaljerne blev taget på spektakulær vis i knivskarp konkurrence, hvor vi sad på det alleryderste af sædet på stadion eller foran fjernsynet derhjemme. Peters ukuelige vilje og vindermentalitet er de kvaliteter, som gør, at Peter står på podiet i Rio med en guld- og ikke sølvmedalje efter en fuldstændig vild finalekamp mod verdensetteren, Alvaro Valera, hvor Peter flere gange er dømt ude. Det var Peters fjerde PL, og jeg synes, at vi som forbund kan være stolte af, at vi har været med til at få skabt en fornuftig balance mellem familieliv, arbejde og sport sammen med Peter. Dette fundament skal vi tage med os videre frem mod Tokyo 2020, hvor Peter med sine mange kvaliteter vil være en fortsat inspiration for vore atleter, siger elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen.

I alt var følgende fem atleter nomineret til Pressalits Keep Living-pris 2016:

Jonas Larsen, Ishøj Svømmeklub/GTI
Svømning

Peter Rosenmeier, Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg
Bordtennis

Daniel Wagner Jørgensen, Vejle Idrætsforening
Atletik

Stinna Tange Kaastrup, Middelfart Ridecenter
Ridning

Susanne Sunesen, Hundborg/Midtthy Rideklub
Ridning

De seneste ti vindere af Pressalits Keep Living-pris
2005: Karen Villadsen, cykling
2006: Jackie Tony Christiansen, atletik
2007: Annika Lykke Dalskov, ridning
2008: Peter Rosenmeier, bordtennis
2009: Karina Lauridsen, svømning
2010: Landsholdet i ridning
2011: Kvindelandsholdet i goalball
2012: Jackie Tony Christiansen, atletik
2013: Landsholdet i kørestolsrugby
2014: Amalie Vinther, svømning
2015: David Amager, landstræner i paradressur

Pressalits Keep Living-pris er en måde at honorere parasportsudøvere, som gennem deres sport sætter et eksempel og viser, at der findes muligheder, hvor andre måske ikke ser nogle. Ved nomineringerne er der lagt vægt på årets resultater, men også træningsindsats, indstilling og det, at udøveren vurderes at være en god repræsentant for parasporten, har spillet ind.

Mvh.
Dan Boyter